Pagina's

donderdag 18 augustus 2011

Windows XP max connections

Als er PC systemen met bijvoorbeeld een GBS (Gebouw Beheer Systeem) wordt geinstalleerd wordt er niet altijd gedacht aan het feit dat er maar maximaal 10 connectie sessies mogen worden gelegd. Het maximum van 10 geldt alleen voor inkomende sessies.



In Service Pack 1 of zonder servicepack, heeft de computer geen limiet aan het aantal TCP connecties. Waarom heeft Microsoft dit gewijzigd in SP2? Dit is gedaan om de verspreiding van Wormen en Virussen te vertragen.



Waar is te zien dat het maximum is bereikt?
Om te weten of het maximum TCP connecties is bereikt ga naar Control Panel -> Administrative Tools -> Event Viewer -> System, en zoek de TCP/IP melding “TCP/IP has reached the security limit imposed on the number of concurrent TCP connect attempts”. Het heeft het Event ID nummer 4226

Wat is nu een sessie
Alle verbindingen met een logisch station en een logische printer en alle transportverbindingen van een afzonderlijke computer samen worden beschouwd als één sessie. Deze verbindingen tellen daarom maar als één sessie van de limiet van tien verbindingen. Als de gebruiker bijvoorbeeld twee verbindingen met logische stations maakt, twee Windows Sockets tot stand brengt en één verbinding maakt met een logische printer met een Windows XP-systeem, maakt dit één sessie uit. Er zal dus maar één verbinding minder kunnen worden gemaakt met het Windows XP-systeem, ook al zijn er drie logische verbindingen tot stand gebracht.

De enige manier waarop systeem A meerdere sessies naar een ander systeem, systeem Z, kan hebben, is als systeem A services uitvoert die logische verbindingen naar systeem Z maken. Wanneer een gebruiker bijvoorbeeld is aangemeld bij systeem A als gast en er wordt een service uitgevoerd op systeem A onder gebruikersaccount 1, en zowel de gebruiker als de service (alsmede gebruiker1) brengen verbindingen tot stand met systeem Z, dan worden er twee sessies tot stand gebracht. Elke aanmeldingssessie die gebruiktmaakt van de Server-service wordt afgetrokken van de verbindingslimiet. 


Oplossen problemen
1 - Vervang de XP machine voor een Server variant (Windows 2003 Server)
2 - Verklein de auto disconnect tijd (standaard op 15 minuten)

U kunt de AutoDisconnect-tijd instellen door de volgende opdracht vanaf een opdrachtprompt uit te voeren:
net config server /autodisconnect:tijd_vóór_autodisconnect
Geef de tijd op in minuten.

























Wil je de instellingen zien : type "NET CONFIG SERVER" in de DOS prompt


3 - Tweaks